САЩ и Великобритания обвиниха Русия за глобална хакерска кампания

САЩ и Великобритания обвиниха Русия за глобална хакерска кампания

САЩ и Великобритания обвиниха Русия за глобална хакерска кампания

Командваните от руските власти хакери активно се опитват на ударят ключови точки от интернет инфраструктурата, съобщиха едновременно службите да сигурност на САЩ и Великобритания, цитирани от Би Би Си.

Британският Център за национална компютърна сигурност, ФБР и министерството на вътрешната сигурност на САЩ направиха съвместно изявление, че е в ход глобална хакерска кампания.

Те описват методите, с които хакерите се опитват да получат контрол над мрежовото оборудване, сред които е овладяването на рутерите.

В бъдеще това може да се използва за кибератаки, се казва в изявлението на службите.

Координаторът по киберсигурност Роб Джойс заяви на пресконференция в Белия дом, че САЩ и съюзниците им смятат с висока степен на достоверност, че Русия стои в основата на мащабна хакерска кампания.

Според събраните разузнавателни данни от САЩ и Великобритания, цел на хакерите са милиони устройства, които служат за пренос на данни в интернет.

Хакнатите устройства се използвали за наблюдение на преминаващата през тях информация, казва Джойс. Киберпиратите се опитвали освен това да пробият защитата на мрежата и системите за засичане на хакерски удари.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ