нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Сестрата на Ким Чен-ун се закани на САЩ: Не създавайте проблеми, за да спите спокойно!

Getty Images

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, смятана за негова дясна ръка в управлението на държавата, отправи предупреждения към САЩ, ден преди пристигането на американски високопоставени лица в Южна Корея, предаде „Би Би Си“.

Ким Йо-джън критикува Вашингтон и Сеул за провеждането на съвместни военни учения в свое изказване в държавна медия в Северна Корея.

„Съвет към новата администрация на Съединените щати, която среща затруднения с това да разпространи мириса на барут по земите ни през океана. Ако иска да спи спокойно в следващите четири години, по-добре е да се въздържи от това да причинява воня“, заплаши Йо-джън.

Освен това тя затвърди противопоставянето на страната си на ученията на САЩ и Южна Корея, отбелязвайки, че Сеул „отново избра „Маршът на войната“, „Маршът на кризата“.

Ядрените амбиции на Северна Корея се очаква да са в дневния ред на визитите в Южна Корея и Япония от американския държавен секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин. По-рано президентът Джо Байдън обяви политически преглед на Северна Корея, който се очаква да бъде представен следващи месец.

Прессекретарката на Белия дом, Джен Псаки, обяви пред репортери, че администрацията е опитала да се свърже с Пхенян. „Дипломацията винаги е наша цел. Нашата цел е да намалим риска от ескалация. Но до днес не сме получили никакъв отговор“, обясни тя, цитирана от CNN.

още от Политика