След оставката Антон Тодоров ще се занимава с...журналистика

След оставката Антон Тодоров ще се занимава с...журналистика

След оставката Антон Тодоров ще се занимава с...журналистика

Премиерът държеше изключително много да остана в парламента, разбирайте желанието ми да напусна Народното събрание като опит за друг морал в политика, коментира пред журналисти Антон Тодоров, след гласуването на оставката му.

Той възнамерява на първо време да се занимава с основната си дейност, а тя е, "колкото и странно да ви звучи, журналистика, телевизионерство". После се похвали, че вече има няколко предложения за предавания, които ще обмисли с ...премиера. Докато си говорили с Борисов, двамата решили, че "може би онази фраза за столчето не е била толкова на място.", сподели Тодоров и оцени случилото се като "активно мероприятие", което организирано се е разгърнало срещу него.Фразата с "изстиналото столче"  се превърнала " в знаме, в пропагандистки мотив, на базата на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години преход. Знам, че в устата на автора на "Шайка" това звучи сигурно странно, но вие трябва да научите и този урок - човек може да се променя и ако го прави аргументирано, той би могъл да си промени и мнението, и отношението към някои хора", добави Тодоров.

"Аз обикновено съм тълкуван като доста голям темерут , грубиян съм, малко катил. Не е добре да бъдете враг на Антон Тодоров, добре е да бъдете приятел"", даде си самооценка Тодоров, но добави, че никога не лъже и се справя с хората, които смята за врагове по подобаващ начин.  

Приемането на оставката му с гласовете на ГЕРБ той коментира като подкрепа на желанието му да напусне парламента и декларира: "Няма да позволя моето име и това, което ми беше вменено, да се превърне в тегоба на ГЕРБ, тези хора не го заслужават."

На въпрос дали е приключил с политиката, Антон Тодоров отговори: "Не, вероятно ще има завръщане."  Дотогава:  "Следете предаването ми, 70 сделки  ще бъдат разкостени, както е разкостена тази за "Каолин", обеща той и отново настоя публично лидерът на БСП Корнелия Нинова да даде обяснения за приватизацията на "Техноимпекс".

         Припомняме, че до миналата седмица Тодоров имаше предаване по Канал 3, но в началото на тази то бе свалено от ефир от ръководството на телевизията в знак на несъгласие с поведението му и в защита на журналистиката и професионалната гилдия у нас.

По-късно той написа в личната си фейсбук страница: "Благодаря на всички за огромната подкрепа! Продължаваме битката за свободна и просперираща България. И най-важното, никой не е изоставен - в това е основната сила на ПП ГЕРБ. Няма да зарежем отечеството в ръцете на онези, които превърнаха еднопартийната си власт в икономическа, а икономическата си власт в политическа. А към нея после добавиха и медийна такава. Свободата се намира на върха на копието, а копието отново е в ръцете на един непоколебим воин. Острието беше леко захабено, но вече е заострено и готово за нови победи."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ