Соломон Паси: Путин е най-голямата заплаха за НАТО

Соломон Паси: Путин е най-голямата заплаха за НАТО

Соломон Паси: Путин е най-голямата заплаха за НАТО

„Това, което в лондонската среща се очерта, е, че най-голямата заплаха за НАТО е президентът Путин. Той се приравнява към терористичната заплаха. Затова беше казано, че трябва НАТО да се отнесе с масивна отбрана и диалог към Русия”. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият външен министър Соломон Паси, пояснявайки акцентите от двудневната среща на върха на НАТО, която се проведе преди дни в Лондон по случай 70-годишнината на Алианса.

„Добрата новина е, че България влезе в клуб 2%. Това бяха държавите, поканени от Тръмп на обяд, по повод това, че са постигнали целта 2% от БВП. Това е нещо като натовския Шенген. Ще се взимат важни решения занапред и България е влязла в тази ексклузивна група.Аз не хваля правителства за щяло и нещяло, но този път трябва да се отдаде значимото на тези, които направиха сделката за F-16”, каза още Соломон Паси.

По думите му, военните разходи са част от охраната на страната, а не част от социалните придобивки. И поясни: „В НАТО работи Член 5, който казва, че ако една държава е нападната, това означава, че всички държави са нападнати и те като един оказват защита на тази държава“.

По повод информацията за мащабен руски шпионаж, извършван на територията на Френските Алпи Паси коментира: „Руският шпионаж не е случайност. Той е добре планирана мащабна, глобална операция. Не може да се говори за никакви случайности”. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ