Срещата на Тръмп и Ким може да е в Швейцария

Срещата на Тръмп и Ким може да е в Швейцария

Срещата на Тръмп и Ким може да е в Швейцария

Срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун може да се състои в Швейцария, съобщи тв NBC.

Според нейни източници представителите на двете страни още не са избрали окончателно мястото на историческата среща. Сред обсъжданите варианти, които са отхвърлени заради мерките за сигурност, са били Пекин, Пхенян и Улан Батор.

Вместо тях американските официални лица предпочитат по-неутрални места, желателно в Европа, и сред вариантите е Швейцария, отбелязва телевизията, цитирана от ТАСС.

Агенция Блумбърг съобщи по-рано, че едно от възможните места за срещата е Швеция, която представлява интересите на САЩ в Северна Корея. Контактите между двете страни се осъществяват чрез посолството на кралството в Пхенян.

Вашингтон и Пхенян обмислят възможностите за лична среща между Тръмп и Ким и нейната подготовка вече е във фазата на практическа подготовка. Тръмп заяви в вчера, че срещата ще се състои в близките седмици. Той потвърди в Twitter, че номинираният за държавен секретар Майк Помпео, директор на ЦРУ, се е срещнал с Ким Чен Ун миналата седмица и са обсъждали детайли за бъдещата среща на лидерите. Тръмп каза, че има пет възможни места за провеждането на срещата с лидера на Северна Корея.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ