Тошко Йорданов: Ще представим проектоправителството в парламента

Тошко Йорданов: Ще представим проектоправителството в парламента

Тошко Йорданов: Ще представим проектоправителството в парламента

Ще представим състава на проектоправителството в парламента. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, след като президентът Румен Радев връчи на партията мандат за съставяне на кабинет

„Осъзнавайки цялата си отговорност бяхме горе при президента, където нашият кандидат за премиер г-н Николов взе мандата. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Владее три езика, просто го вмятам като закачка“, заяви Йорданов, представяйки кандидата за министър-председател на ИТН Пламен Николов.

„Имаме 5 първи приоритета – те са тези, които през цялото време, в цялата страна сме заявявали – първият е Планът за възстановяване и устойчивост, вторият – предстояща COVID криза имаме, с която трябва да се справим на първо място, не ни се иска да изпадаме в същата ситуация. След това – пенсиите, искаме да преизчислим всичко така, както трябва да се направи“, каза той.

Като приоритети изтъкна още промените в изборната система. „Мажоритарният вот остана на дневен ред, трябва да направим всичко необходимо така, както сме го замислили“. На фокус ще бъде и съдебната реформа. Тази вечер Николов ще участва в предаването „Панорама“ по БНТ.

По повод това кога е получил предложение от „Има такъв народ“ да бъде кандидат за министър-председател отбеляза, че това се е случило „когато беше необходимо, в конституционния срок“.

„Пламен Николов посочи приоритетите, които са важни пред този кабинет и ред нашата партия. Огромна част от тях са заявени като приоритети на „Демократична България“ и на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, дори някои от тях и на БСП. Така че ние в парламента предполагаме и се надяваме да получим подкрепа за тези приоритети“, заяви зам-.председателят на ИТН Тошко Йорданов.

Той добави, че държат много на подкрепата на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Ще видим какво ще се случи в парламента. Те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни приоритети, ще гласуват за този кабинет“, каза още Йорданов.

„Ако този кабинет мине и той започне да изпълнява тези приоритети и ако междувременно някоя политическа сила, от които най-много държим на подкрепа, ще приемем, че подкрепата е приключили и тогава, тъй като за нас властта не е на всяка цена, ще предоставим възможността някой друг да управлява“, добави Йорданов.

На излизане от сградата на президентството от „Има такъв народ“ бяха посрещнати от протестиращи, които вървяха с тях в продължение на няколко минути до сградата на Народното събрание. Членовете на партията вървяха обградени от полицаи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ