Тръмп иска милиони от порнозвезда

Тръмп иска милиони от порнозвезда

Тръмп иска милиони от порнозвезда

Адвокатите на президента Тръмп са подали иск срещу порноактрисата Сторми Дениълс, която разкри, че през 2006 е имала роман с милиардера, съобщи Би Би Си. Адвокатите искат от актрисата 20 млн. долара компенсация, понеже е нарушила договора за поверителност, който подписала малко преди президентските избори през 2016 г.

Според юристите на американския президент, сред които и Майкъл Коен, Дениълс е нарушила договора поне 20 пъти, като разказала за връзката им и дължи по 1 млн. за всяко нарушение, пише „Вашингтон пост“.

Порнозвездата твърди, че имала любовна афера с Търмп през 2006 г., малко след като законната му жена Мелания родила сина им Барън. Връзката продължила няколко месеца.

За пръв път тя разказва за връзката им пред медиите през 2011 г., пет години преди участието на Тръмп в президентските избори.

Адвокатът на милиардера Майкъл Коен потвърди думите й с признанието, че е пратил за мълчанието на актрисата 130 000 долара от джоба си. Той подчерта освен това, че Тръмп до момента категорично отрича да е имал афера с порноактрисата.

„Плащането за мис Стефани Клифърд (както е истинското име на Сторми Даниълс) беше законно, не беше от фонда на изборната кампания, нито плащане от предизборния щаб", заяви Коен. По думите му  нито компанията Trump Organization, нито предизборният щаб са участвали в сделката с актрисата от филми за възрастни.

"Нито една от тези страни не ме компенсира за плащането, нито пряко, нито косвено“, подчерта освен това Коен.

В началото на март Дениълс подаде в съда иск президентът на САЩ да признае за недействителен договора за мълчание. Актрисата заяви, че споразумението, подписано преди изборите през 2016 г. няма юридическа сила, понеже Тръмп не се е подписал под него.

В иска актрисата разкрива, че адвокатът Коен се опитвал да я принуди да мълчи. Нейният адвокат Майкъл Авенати пък добавя, че Дениълс е получила заплахи за физическа разправа и искът на екипа на Тръмп е тактика за сплашване.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ