Тръмп ще реши дали да се кандидатира за президент след изборите за Конгрес догодина

Тръмп ще реши дали да се кандидатира за президент след изборите за Конгрес догодина

Тръмп ще реши дали да се кандидатира за президент след изборите за Конгрес догодина

Ще реша дали отново да се кандидатирам за президент сслед изборите за Конгрес през ноември 2022. Това заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп каза, че е поел ангажимента да помогне на колегите си от Републиканската партия да си върнат контрола върху Камарата на представителите и Сената на американския Конгрес на изборите през 2022 г., които на практика ще бъдат ранен референдум за управлението на президента демократ Джо Байдън.

„Смятам, че имаме много, много добри шансове да си върнем отново контрола върху Камарата", заяви Тръмп в интервю за Фонкс нюз. „Имате много добри шансове да си върнете Сената, като след това ще вземем решение“, добави той, визирайки изборите за президент през 2024 г. По думите му негови поддръжници вече подкрепят тази идея.

„Всички проучвания показват, че те искат отново да се кандидатирам, но ще видим“, каза още Тръмп.

Той също така на всеки да се ваксинира срещу коронавируса. Социологическите проучвания показват, че голям брой републиканци и поддръжници на Тръмп са против ваксинацията.

„Това е страхотна ваксина. Това е една безопасна ваксина. Това е нещо, което работи", каза Тръмп, който се ваксинира през януари.

„Бих препоръчал ваксината и то бих я препоръчал на много хора, които не искат да се ваксинират и на много от онези, които гласуваха за мен, честно ви казвам", добави бившият президент.

От Белия дом приветстваха подкрепата на Тръмп за ваксинацията, но президента Джо Байдън изрази съмнение, че тя ще помогне.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ