Валери Симеонов: Президентската предизборна кампания определено започна

Валери Симеонов: Президентската предизборна кампания определено започна

Валери Симеонов: Президентската предизборна кампания определено започна

Определено започна президентската предизборна кампания. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод изнесените в публичното пространство компромати срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев и коментарите на президента Румен Радев. Той обаче посочи, че предпочита да не взема страна във взаимни обвинения.

"Наслагват се 3 основни факта. На първо място министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на президента. От страна на президента имаме непрекъснат стремеж за негативни коментари, упреци, намеци и цитиране на непотвърдени доказателства, което изключително сваля неговото ниво и на институцията. От трета страна имаме една прокуратура, която ни занимава с всякакви подробности на разследването, които нямат никакво отношение към основното обвинение за отпадъците. Мен ме интересуват братя Бобокови виновни ли са и има ли подготвено обвинение за внасянето на вредни отпадъци на територията на страната. Не чух има ли плащане за това, има ли корупция. На всеки бизнесмен никой не може да му забрани да звъни на когото си иска. Имам чувството, че в последните дни прокуратурата само рови в телефона на Пламен Бобоков и вади от там избирателни фрази. Трябва да се доказват тези неща и да се види дали са истина, или не, а не да даваме присъди в студиата и като президента, който дава присъди", каза Валери Симеонов.

Според него мерките са били бързо разхлабени, а баровете и дискотеките не е трябвало да се отварят.

"За някои мерки още е рано като мачовете, където няма никакъв контрол. В Испания точно така пламна епидемията – с два големи мача. За съжаление в МС има едно нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба, тези хора, които изнесоха цялата тежест на епидемията, а те спасиха държавата и трябва да се слушат. По бензиностанциите и магазините например масово не се спазват мерките. Всички са хора и с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази страшна епидемия. Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди със заповед да се налага глоба от 300 лв. за всеки, който обслужва човек без маска в какъвто и да е търговски обект", посочи той. 

Валери Симеонов съобщи в телевизионното студио добри новини за туризма ни. "Пренаситени бяха плажовете събота и неделя от туристи, особено по Южното Черноморие. Тези в Созопол и Приморско се пукаха по шевоте. За съжаление в „Слънчев бряг" все още чакат туристи", каза той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ