Захариева: Когато дойде моментът, ще предложим кабинет и премиер

Захариева: Когато дойде моментът, ще предложим кабинет и премиер

Захариева: Когато дойде моментът, ще предложим кабинет и премиер

Когато дойде моментът, ще предложим и състав на кабинета, и премиер - всякакви опции са на масата. Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева за правителството, което се очаква ГЕРБ да предложи като първа политическа сила в новия парламент. Тя уточни, че с нея не са водени разговори за поста министър-председател. 

"Вчера беше ясно, че всеки момента се очаква решението на ЦИК (за резултатите от изборите за 45-ото Народно събрание). Редно беше президентът да посочи датата, на която ще свика парламента", коментира Захариева. 

По думите й, официалните разговори на ГЕРБ с другите политически формации ще започнат след свикване на Народното събрание. "Всички партии излизаха с лозунга "не на ГЕРБ", но 4 април мина, дойде време да кажат "за" какво са и за какво ще работят", каза още Захариева. 

Тя припомни, че през месеците, в които са били в предизборна кампания, имаше непремерени публикации, от които Северна Македония не се дистанцирала. "Надявам се обаче да успокои ситуацията от двете страни на границата. И този план, с който сме в преговори още от януари месец с колегите от Скопие да може да се придвижи. Ние сме изпратили много подробен план. Независимо кой ще бъде в управление може да стъпи на него, той е във всичките сфери на обществения живот. Не забелязвам обаче намаляване на напрежението все още“, каза Захариева. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ