Затвори

Audi променя приказката за Пепеляшка в нова реклама

Кадър от видеото: Adweek

С нов анимационен рекламен филм, направен да не отстъпва по качество на най-добрите анимации на Pixar, автомобилният бранд Audi създава дискусия и провокира вниманието на деца и родители.

Видеото е нов прочит на приказката за Пепеляшка. То разказва за баща, който чете за Пепеляшка преди Коледа на дъщеря си, но в нов, различен прочит спрямо класическата приказка. В него Пепеляшка не е бедна дъщеря или домакиня, която мечтае да открие принца и да се омъжи за него, а активен шофьор, който не остъпва на връстниците си - кандидатите за принцове. Тя пристига на бала не с каляска с коне, а с червено Audi. Танцът на бала е с автомобили.

Рекламният филм е от 5 минути и е вдъхновен от Мишел Мутон - първата жена, спечелила Световния рали шампионат в Сан Ремо - през 1981 г., съобщава изданието за маркетинг Adwweek. Той се казва "Ever After", което е препратка към фразата "And they lived happily ever after" или "И заживели щастливо..." в края на всяка приказка. 

От Audi разкриват, че са били вдъхновени да направят рекламата от истинската история на Мишел Мутон. Обясняват това в края на филм "Зад кулисите" за създаването на рекламата и посочват, че я посвещават на бащата на Мишел - Пиер Мутон, "и на всички бащи и майки, които помагат да се промени историята". 

"Беше първата ми година в Световния рали шампионат, но всички погледи бяха вперени в мен. Бях единствената жена, състезаваща се в този мъжки спорт. Затова никой не очакваше да спечеля. Изглеждаше лудо... но не и за екипа на Audi, или за баща ми", спомня си самата Мишел, която печели състезанието с автомобил на Audi.

"Той беше първият човек, който повярва в мен, първият човек, който ми каза, че няма никакви диви гори, вълци или очарователни принцове, които да ме спрат да бъдат такава, каквато исках да стана. Купи ми първата ми кола и затова ще му бъда благодарна завинаги", казва тя. 

"Ever After" е изцяло испанска продукция, на агенция Proximity Барселона и анимационно студио post23 и Sr. Alce Films. Фернандо Сантиаго режисира сцените с реално действие и екшън. Хесус Диас композира саундтрака, който е изпълнен от 50 музиканти от Симфоничния оркестър на Будапеща. Ако се заслушате внимателно, ще чуете части от “Once Upon a Dream” - музиката за бала от "Спящата красавица" на Disney. 

По това време на годината през 2017 г. Audi Испания пусна рекламата "Куклата, която избра да шофира", с която спечели миналата година над 40 награди и си постави за цел да бори стереотипите за момичетата. 

Ето и рекламата. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 16.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 16.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67222
0.598007
CNY
10
2.49873
4.00203
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21574
0.451316
RUB
100
2.68208
37.2845
USD
1
1.6688
0.599233