нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Калимера, туристи“: Как Гърция рекламира летния си сезон?

Getty Images

Според Института на Гръцката туристическа конфедерация (INSETE) 11.7% или 21.6 млрд. евро от брутния вътрешен продукт на Гърция се формира от туристическата индустрия. Затова и световната коронакриза не попречи на страната да продължи да се позиционира като предпочитана лятна дестинация за хиляди хора от цяла Европа, залагайки на контекста на събитията и своите привлекателни природни дадености.

Тазгодишната комуникационна кампания започна в края на февруари, дни преди Световната здравна организация да обяви разпространението на болестта за пандемия и държавите масово да въведат извънредно положение на териториите си. Стратегията бързо бе преформулирана и от 1 април промотирането продължи под наслова „#Greecefromhome“. Тогава кадрите от живописни кътчета в страната бяха заменени с разказите на популярни личности от сферата на спорта, музиката, изобразителното изкуство, кулинарията, модата, историята и здравословния начин на живот за това как прекарват изолацията в домовете си.

В началото на юни премиерът Кириакос Мицотакис съобщи за началото на нова фаза – кампанията „Рестарт на туризма“, която цели да позиционира гръцкото лято като „състояние на ума“, което всеки може да изпита, където и да се намира, както и да обърне внимание на мерките, които властите вземат, за да обезопасят максимално престоя на посетителите. Именно върху здравето се фокусира и най-новото видео „Дестинация Гърция“, което набляга на факта, че „зад всяко идеално изживяване има пълен протокол за безопасност“.

Освен това, преди да се отправят на пътешествието си, всички могат да се информират предварително как да го осъществят в специален информационен уебсайт, посветен на пандемията от COVID-19. Чрез него туристите си отговарят на няколко основни въпроса – как могат да стигнат до страната, доколко ще са в безопасност там, както и какво да предприемат, ако се сблъскат с коронавируса под някаква форма по време на екскурзията си. Сайтът предоставя и задължителния формуляр за влизане и пребиваване в Гърция.

още от Реклама