нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първият аквапарк в София ще бъде изграден догодина

Столицата ще се се сдобие със своя първи аквапарк догодина. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на проекта за бюджет на София за 2019 година. 

Първият публичен аквапарк ще бъде изграден в новия парк "Възраждане", който ще бъде разширен с още 25 декара за отдих.  Аквапаркът ще разполага с 5 различни басейна на открито, захранвани с минерална вода. Ще има басейн пригоден за  деца, както и за най-малките посетители - бебетата. Предвидени са и три големи водни пързалки с височина 8 м. До тях ще се допускат посетители, пораснали над 130 см.

Освен Забавления на открито, аквапаркът ще предлага и спа център с голям подземен минерален басейн. Размерите му ще бъдат 25 на 15 м и ще разполага с 6 коридора. Ще има удобни съблекални, както и места за отдих и хапване. Той ще може да служи и за тренировка на плувци.

В района на новия парк ще бъдат изградени още детски площадки, кътове за отдих с пейки и ще бъдат засадени стотици широколистни и иглолистни дървета, хиляди храсти и цветя.

Строителството ще отнеме около 10 месеца и до края на 2019 г. трябва да е готов. 

още по темата
още от София