БФС избира нов президент при извънредни мерки за сигурност

БФС избира нов президент при извънредни мерки за сигурност

БФС избира нов президент при извънредни мерки за сигурност

Българският футболен съюз избира ново ръководство на конгрес днес, който се провежда под извънредни мерки за сигурност в столичния хотел „Маринела“.

В района има засилено полицейско присъствие, а от МВР предупредиха, че са подготвили и водно оръдие. Очаква се масирано присъствие на футболни фенове от столицата и страната.

Седем са кандидатите за поста:

Димитър Бербатов, бивш национал, шампион и голмайстор на английската Висша лига с „Манчестър Юнайтед”. Бербатов атакува поста за втори път след като на Конгреса през 2021 г. за малко не го спечели. Тогава събра 230 гласа, с 11 по-малко от Борислав Михайлов.

Бившият футболист и до скоро технически директор на БФС Георги Иванов, който бе издигнат от ФК „Добруджа”. 

Михаил Касабов, временно изпълняващ длъжността президент на БФС след като Борислав Михайлов подаде оставка. Неговата кандидатура е издигната от ФК „Славия“

Георги Градев, който беше правен съветник на Димитър Бербатов в кампанията му за президент на БФС. В края на миналата година обаче Градев напусна екипа на Бербатов, а на 15 януари тази година обяви сам кандидатура за президент на БФС.

Манол Иванов, бивш изпълнителен директор на ФК „Нефтохимик“. Неговата кандидатура е издигната от футболен клуб „Арес”.

Петьо Костадинов, председател  на Учредителното събрание на ЦСКА 1948 и съучредител на Българската асоциация на футболните агенти. Той е издигнат от ФК „Гигант Съединение“

Георги Захариев, основател на Платформа за развитие на млади таланти и е консултант на футболни клубове за структурирането на академиите им. Номинацията му идва от Пирдоп.

Изборният конгрес, който започва в 10.30 ч.,  ще се излъчва пряко в YouTube канала на БФС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ