България ще участва на Евро 2017 по стрийт футбол

България ще участва на Евро 2017 по стрийт футбол

България ще участва на Евро 2017 по стрийт футбол

България ще бъде представена на европейското първенство по стрийт футбол в Германия и през 2017 г., съобщиха за „Фокус” от компанията „Спортс Мениджмънт България”, чрез която организаторите на събитието поканиха за участие български тимове.

Предстои селектирането на мъжки и дамски състави за участие. Европейският шампионат тази година ще бъде трети поред и ще се проведе от 19 до 23 юли в курорта Прора, който се намира на брега на Балтийско море.

България е неизменен участник в турнира още от неговото създаване през 2015 г. При първото си участие в престижното състезание мъжкият национален отбор по стрийт футбол на страната ни спечели бронзовите медали в конкуренцията на още 20 състава. Същата година дамският тим на България взе Купата за феърплей.

През 2016 година страната ни беше представена само при мъжете и отново успя да се изкачи до трета позиция в крайното класиране. Шампион в първите две издания на европейското по стрийт футбол стана тимът на Латвия, следван от този на Унгария.

Форматът на шампионата е специфичен. Теренът е от изкуствена трева, ограден е с мантинели и е с размери 10х15 метра, а вратата е 2х1 метра. Мачовете продължават между 3 и 5 минути в зависимост от фазата на турнира. Отборите са съставени от четирима полеви играчи, като в игра влизат трима, а един е резерва. Играе се с топка за футзал, която е по-малка и по-тежка от стандартната.

От голямо значение в този формат е честната и спортсменска игра. Отборите започват мача с по 6 феърплей точки и губят по една всеки път, когато техен състезател е сигнализирал за свое провинение с вдигане на ръка. Ако нарушилият правилата играч не признае вината си, тимът му губи две феърплей точки. В случай че някой състав остане без точки в рамките на мача, победата се присъжда на съперника му.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ