Четирикратният световен шампион във F1 Себастиан Фетел напуска Ferrari в края на сезона

Четирикратният световен шампион във F1 Себастиан Фетел напуска Ferrari в края на сезона

Четирикратният световен шампион във F1 Себастиан Фетел напуска Ferrari в края на сезона

Четирикратният световен шампион от най-престижното автомобилно състезание Formula 1 Себастиан Фетел ще напусне тима си на Scuderia Ferrari в края на сезона, съобщиха от италианския тим.

"Това е решение, взето съвместно от нас и Себастиан. Смятаме, че това е най-доброто и за двете страни. Не беше лесно решение предвид стойността на Себастиан като шофьор и като човек. Нямаше конкретна причина, която доведе до това решение, с изключение на общоприетото и приятелско убеждение, че е дошло време да тръгнем по отделни пътища, за да постигнем съответните си цели", каза Матиа Биното, директор на екипа.

Наградите на Фетел го превръщат в третия най-успешен пилот за отбора, като е спечелил най-много точки от всички пилоти в тима досега. За петте години в отбора, той е финиширал в челната тройка на шампионата три пъти, като допринася значително за постоянното присъствие на отбора в челната тройка при класирането на конструкторите.

"От името на всички във Ferrari искам да благодаря на Себастиан за страхотния му професионализъм и човешките качества, които той проявяваше през тези пет години, през които споделихме толкова много страхотни моменти. Все още не сме успели заедно да спечелим световна титла, която би била пета за него, но вярваме, че все още можем да извлечем много от този необичаен сезон 2020", допълни Биното.

"Връзката ми със Скудерия Ферари ще приключи в края на 2020 г. За да постигнем най-добрите възможни резултати в този спорт, жизненоважно е всички страни да работят в идеална хармония. Екипът и аз разбрахме, че вече няма общо желание да останем заедно след края на този сезон. Финансовите въпроси не играят роля в това съвместно решение", заяви от своя страна Себастиан Фетел.

Според италианските медии Фетел обмисля оферти от Renault и McLaren.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ