Днес в Пловдив стартира световно първенство по гребане за мъже и жени

Днес в Пловдив стартира световно първенство по гребане за мъже и жени

Днес в Пловдив стартира световно първенство по гребане за мъже и жени

Днес в Пловдив стартира световно първенство по гребане за мъже и жени. В него ще участват повече от 900 състезатели от 62 страни. 

Гребният канал в Пловдив е абсолютно готов за започващото в неделя световно първенство за мъже и жени, обяви техническият делегат на шампионата и член на ФИСА Майк Танер по време на официалната пресконференция, проведена край гребния канал. 

„Организацията е страхотна. Каналът е най-голямото предимство на Пловдив, една специална база, която осигурява невероятни условия на всички състезатели. От страна на ФИСА очакваме прекрасно първенство в България тази година”, заяви Майк Танер.

Гребците ще си разпределят отличията в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания.

В състезанията ще участват двамата ни най-добри състезатели Кристиан Василев и Борис Йотов в двойката скул. Освен тях в Пловдив ще се състезава Лазар Пенев на скиф лека категория и двойката без кърмчия Станимир Халаджов и Рангел Кацарски.

Една от големите надежди за добро представяне на България на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив - Десислава Георгиева, няма да може да участва в шампионата, поради травма. Но само преди по-малко от седмица Георгиева стана европейска шампионка на скиф на първенството в Брест, Беларус.

"Успех и насрещен вятър“, пожела на българските състезатели олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова вчера, когато големите български шампиони поставиха първи автографите си върху Лодката на приятелството. Тя ще бъде символ на световното първенство по гребане за мъже и жени тази година и по време на престижния форум върху нея послания ще оставят всички световни шампиони от първенството в Пловдив.

Световното първенство ще бъде официално открито днес, 8 септември, в 18,30 часа с церемония в Античния театър в Града под тепетата. Състезанията започват от утре, 9 септември и ще продължат до 16 септември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ