Холандия - България в битка за място на Мондиала

Холандия - България в битка за място на Мондиала

Холандия - България в битка за място на Мондиала

Националният отбор на България по футбол излиза тази вечер на "Амстердам Арeна" срещу домакина Холандия в мач от световните квалификации за Мондиал 2018. Срещата е с начален час 19:00 и ще може да я следите на живо в Sportlive.bg.

След блестящото представяне срещу Швеция и победата с 3:2, момчетата на Петър Хубчев ще излязат в опит за нов подвиг. Успехът беше първи срещу Швеция от 50 години и изкачи "лъвовете" до третата позиция с актив от 12 т три мача преди края на квалификациите.

Шведите са с 13 т. на втората, а тимът на Франция е първи с 16 точки.Само първият в групата се класира директно за световното, а вторият почти сигурно играе бараж за класиране.

Божидар Чорбаджийски ще отсъства от състава ни заради натрупани жълти картони. Така се очаква шанс в центъра на защитата да получи бранителят на Лудогорец Георги Терзиев.

За Холандия двубоя пропускат Робин ван Перси заради контузия в коляното и Кевин Строотман заради наказание след червен картон при загубата с 0:4 от Франция в четвъртък. Съдия ще бъде гъркът Анастасиос Сидиропулос. Българският наставник Петър Хубчев е наказан за срещата, след като бе изгонен срещу шведите.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ