Кой ще спечели "Златната топка" ще стане ясно днес

Кой ще спечели Златната топка ще стане ясно днес

Кой ще спечели "Златната топка" ще стане ясно днес

Тази вечер в Париж ще бъде коронясан новият носител на най-престижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка" на "Франс Футбол". Едно нещо е почти сигурно - победителят няма да се казва Кристиано Роналдо или Лионел Меси, които доминираха в последните 10 години, като си поделиха престижните отличия. Аржентинецът дори не попадна в топ 3, докато в Италия през отминалата седмица разкриха, че Роналдо няма да пътува за френската столица, тъй като е информиран, че е останал втори.

Топ фаворит за спечелване на наградата е хърватският халф на Реал Мадрид Лука Модрич, който вече вдигна наградата на ФИФА "The Best", припомня sportal.bg. През сезона Модрич се представи успешно на клубно и национално ниво. С Реал Мадрид той спечели четвърта титла от Шампионската лига за последните пет години и трета поред, а с "ватрените" стигна до финал на световното в Русия. Именно Мондиал 2018 сложи край на хегемонията на Роналдо и Меси, които не се представиха убедително по стадионите в Русия.

Евентуалната победа на Модрич ще бъда първа за хърватин в анкетата за "Златната топка". Най-близо до трофея е бил настоящият шеф на местната федерация Давор Шукер, който остава втори през 1998 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ