нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Операцията на Шумахер успешна, вече е в съзнание

Снимка: Guliver/Getty Images

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е преминал успешно интервенцията, за която преди два дни постъпи в парижка болница и вече е в съзнание, съобщава The Sun. Шумахер бе настанен в болницата "Жорж Помпиду" за „тайно лечение“, както съобщиха първоначално френски медии. Впоследствие се оказа, че му предстои трансплантация на стволови клетки, ръководена лично от светилото в кардиохирургията Филип Менаж.

Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея, и по думите му тя “може да прави чудеса”. Според предварителни коментари, при Шумахер се разчита с нея да се подобри състоянието на имунната му система.

"Той е под моя грижа. Мога да ви уверя, че е в съзнание", казва сестра от болницата, цитирана от The Sun.

В подкрепа на думите й, изданието съобщава, че са били позволени и свиждания при пациента. Бившият мениджър на "Ферари" във Формула 1 Жан Тод е посетил Шумахер и е бил 45 минути при него.

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, при падане със ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г.

Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. Няколко месеца по-късно Шумахер беше преместен в дома си, тъй като състоянието му се подобри, но до момента няма негова публична поява, дори и под формата на снимки.

още по темата
още от Спорт