Везенков бе избран в драфта на НБА

Везенков бе избран в драфта на НБА

Везенков бе избран в драфта на НБА

За първи път български баскетболист бе селектиран в драфта на НБА. 22-годишният национал Александър Везенков беше избран под №57 от "Бруклин Нетс" във втория кръг на селекцията. 
Това дава шанс на 206-сантиметровото крило на "Барселона" да стане втория българин, играл в НБА след настоящия президент на българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който бе във "Финикс Сънс" през 1985 г. Тогава обаче Глушков бе взет директно, а не чрез драфта, припомня „Сега“.

В момента Везенков е в Орландо, където работи по физическата си подготовка, а след няколко дни трябва да се завърне в България за сбора на националния отбор. Преди драфта той каза, че се надява да бъде избран от отбор в НБА, но иначе мислите му са насочени основно към "Барселона", където иска да продължи развитието си, евентуално като преотстъпен.

Под номер 1 в драфт 2017 "Филаделфия 76" избра Маркел Фълц от университета на Вашингтон. "ЛА Лейкърс" взе Лонзо Бол от университета на Лос Анджелис под №2, а като номер 3 "Бостън Селтикс" избра Джейсън Тейтъм от университета Дюк.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ