Висшата лига отчете втория най-скъп януарски трансферен прозорец

Висшата лига отчете втория най-скъп януарски трансферен прозорец

Висшата лига отчете втория най-скъп януарски трансферен прозорец

Отборите във Висшата лига са похарчили 230 милиона лири за трансфери през януари и това е втората най-голяма сума за зимния прозорец. 25 милиона са разходвани само в последния ден на трансферния прозорец, като наемите доминираха, съобщават „Спортс Бизнес Груп” и „Делойт”, цитирани от gong.bg. Така общата сума за сделки за сезона нарастна на 1.6 милиарда лири, която също е на второ място след 1.9-те милиарда през 2017/2018.

Нито един от отборите в четворката не похарчи пари в петък, докато „Манчестър Юнайтед” привлече изненадващо нигерийския нападател Одион Игало от китайския Шанхай Шенхуа.

„Клубовете изглеждат повече фокусирани върху финансовата стабилност и предпочитат да не надхвърлят предварително зададените си бюджети, за да преследват краткосрочни успехи. Доказателство за това е използването на по-гъвкави стратегии, една от които е наем с опция за закупуване”, заяви Тим Бридж, който е директор в „Спортс Бизнес Груп” и Делойт.

Големите шест отбора в Англия – „Ливърпул”, „Манчестър Сити”, „Тотнъм”, „Арсенал”, „Манчестър Юнайтед” и „Челси”, са отговорни за 52% от парите, които клубовете от елита похарчиха през януари.

Интересно е това, че всяко едно от петте водещи първенства похарчи повече пари в сравнение с миналия януари. Серия „А” оглавява класацията със 180 милиона лири, следвана от Бундеслигата със 165 милиона, Ла Лига със 110 милиона и Лига 1 със 100 милиона, обобщава „Делойт” .

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ