Пуснаха 1,18 млн. билета за Зимната олимпиада, половината вече са продадени

Пуснаха 1,18 млн. билета за Зимната олимпиада, половината вече са продадени

Пуснаха 1,18 млн. билета за Зимната олимпиада, половината вече са продадени

XXIII-те зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьонгчан, Южна Корея от 9 до 25 февруари 2018 г. ще са едни от най-впечатляващите в история. Те ще са първите в света 5G игри. Освен спорт в Пьонгчан ще могат да се видят много неща за първи път – Omni-view технологии (гледната точка на спортистите), холограми и 3D без очила, IoT (Internet of Things) и персонализирани услуги, хуманоидни роботи, най-бързия интернет в света и много други вълнуващи иновации, които никога не са били виждани по време на Олимпийски игри.  

Това са вторите олимпийски игри, които се провеждат в страната, след летните в Сеул през 1988 г. Подготовката на игрите струва близо 13 млрд. долара.

През 17-те олимпийски дни ще бъдат раздадени 222 сета медали, за които ще се борят 3 хил. спортисти от цял свят. Атлетите ще се състезават в 15 дисциплини и общо 102 състезания.

Готови са вече двете олимпийски села, които разполагат с 1522 апартамента и 6608 легла. Почти толкова са и местата, подготвени за журналисти в медийното село.

1.18 млн. билета за игрите са вече в продажба като най-търсени са билетите за състезанията по фигурно пързаляне и шорттрек, както и за откриващата и закриващата церемония на PyeongChang 2018. След старта на продажбата, повече от половината билети вече са продадени! Можете да закупите билет от всяка точка на света на следния адрес.

Олимпийският комитет на PyeongChang 2018 се е постарал да улесни максимално и посетителите на зимните олимпийски игри. Осигурени са 42,984 стаи за посетители, разположени на разстояние до един час от олимпийските зони

Построена е и нова високоскоростна жп линия, която свързва летище Инчон, Сеул и Пьонгчан. Така разстоянието между Сеул и Пьонгчан (163.4 км) ще се изминава за 69 мин., а от летище Инчон до Пьонгчан (227.9 км) ще се стига за час и половина.

Веднага след Олимпийските игри в Пьонгчан започват и Параолимпийските игри – между 9 и 18 март. 

Ето някои любопитни факти за PyeongChang 2018

Рекорди   

  • Олимпийските игри включват 102 събития в 15 дисциплини и 7 спорта. Параолимпийските игри включват 80 събития в 6 дисциплини и 6 спорта.
  • Нови спортове: Сноубординг Big Air (мъже и жени), Кърлинг смесени двойки, Масов старт в скоростното пързаляне с кънки (мъже и жени) и отборни състезания в алпийските ски.
  • По време на PyeongChang 2018 ще се проведат най-много състезания за жени и смесени участници в историята на Олимпийските и Параолимпийските зимни игри.

Най-компактните Зимни игри

Зоните, в които ще се провеждат състезанията са две – планинска и крайбрежна, и са на разстояние 30 минути с кола от Olympic Plaza. 90% от спортистите могат да стигнат до мястото на състезанието от своите апартаменти в рамките на 10 мин. Тази достъпност цели фокусът на атлетите да бъде върху самите състезания, което е основна цел на PyeongChang.

Глобална спортна нация

Република Корея ще бъде петата нация в света, която някога е била домакин на всички четири големи световни спортни събития: летни и зимни олимпийски/параолимпийски игри, световна купа на ФИФА и Световното първенство по атлетика на IAAF. Това превръща Корея в един от най-опитните домакини на международни събития от такъв мащаб и поставя старната гордо на световната карта на спорта.

ICT (Информационни комуникационни технологии) – игри от бъдещето

PyeongChang 2018 ще въведе 5G, холограмни, персонализирани услуги и други вълнуващи иновации, които никога не са били виждани по време на Олимпийски игри. С най-бързата скорост на интернет в света, PyeongChang 2018 ще предоставя персонализирани услуги, които ще отговарят на всички индивидуални нужди на участници и посетители.

Залите и пистите ще са готови навреме и ще се ползват и след игрите

От 12-те места за състезания, шест са новоизградени. 9 от тях вече могат да се ползват, а останалите три ще бъдат финализирани до края на 2017 г. Шестте съществуващи вече съоръжения се използват от много години и са добре оборудвани за домакинство на най-добрите спортисти в света през следващата година.

Изграждането на високоскоростна железопътна линия приближава PyeongChang по-близо до света

Железопътната конструкция бе завършена през юни и е отворена за ползване от декември 2017 г. Пускането й в експлоатация ще намали времето за придвижване от о до между Сеул от  3,5 часа до 98 минути. Развитието на инфраструктурата ще остави трайно наследство, което ще доведе до ръст на туризма и зимните спортове в региона.

Серията успешни тестови събития е завършена

PyeongChang 2018 успешно организира 25 тестови прояви за олимпийски и параолимпийски дисциплини, в които взеха участие 5064 спортисти и официални лица от 45 страни. Спортистите и треньорите похвалиха POCOG за работата и терените.

Игри и култура

PyeongChang 2018 ще популяризира културата и туризма, за да остави трайна следа отвъд зимните спортове. Наред със състезанията, зрителите могат да очакват пъстра програма от културни събития в цялата провинция Гангуон. Културната олимпиада ще включва  ежедневни фестивали в зоните на всички спортни съоръжения, на които могат да се насладят посетители от целия свят.

Финансова и екологична устойчивост

За първи път в историята на Зимните игри, PyeongChang 2018 получи наградата ISO20121 – международно признание за положителното въздействие върху местната среда. За да се осигури по-благоприятно въздействие върху местната икономика, PyeongChang 2018 полага усилия, за да демонстрира финансово равновесие. Спонорите и партньорите на олимпиадата също се включват активно в този аспект.

Мир и единство в PyeongChang

Корея е готова да посрещне всички в PyeongChang и ще предложи безопасна и сигурна среда за игрите. Спортът е много повече от политика и има силата да обединява хора от различни култури, религии и раси.

Продължават се олимпийските традиции от Олимпийските игри през 1988

След огромния успех на Летните олимпийски игри през 1988 г. PyeongChang 2018 ще посрещне света отново в „страната на утринната свежест”. Корея бе призната на световната политическа, икономическа и социална карта след успеха на Игрите през 1988 г., когато за пръв път гостоприемството на корейците достигна до световна аудитория. PyeongChang ще надгради вече постигнатото преди 30 години, но и ще покаже на света и на следващото поколение, развитието и постиженията на Корея.

PyeongChang 2018 дава началото на олимпийската/параолимпийската вълна в Азия

Корея ще бъде домакин на първата от трите Олимпиади, която ще се проведе в Азия (PyeongChang 2018, Токио 2020 и Пекин 2022) и дава началото на глобалната спортна промяна в този регион. Това е и шанс Корея и Азия да се превърнат в център за зимни спортове. Това е също така възможност за представяне на Корея по нов начин за младото поколение чрез технологични и медийни платформи.

Изключителна конкуренция при селекцията на доброволци

Повече от 91 хил. кандидати участват за 20 389 доброволчески позиции. От общия брой заявления 14% са от чужбина. Освен високия интерес на Русия (2,890), Китай (1,345) и САЩ (1,158) бяха следващите заявили подкрепата си за игрите, които искат да бъдат част от това фантастично преживяване.

Олимпийският огън пристигна в Корея 100 дни преди началото на олимпиадата – на 1 ноември 2017

Олимпийският огън се приземи в Инчеон, Корея, на 1 ноември, което даде началото на обратното броене до началото на игрите. 7 500 човека ще пренесат олимпийския огън през 17 големи града в цялата страна по маршрут, който е точно 2,018 километра. По пътя си към Гърция за да вземе Олимпийския огън министър председателят на Корея мина и през България.

Много емоции и за параолимпийските зимни игри    

С около 650 състезатели, участващи в 80 дисциплини, параолимпийските зимни игри са още една възможност да видите световните спортни герои да реализират своите дълготрайни мечти. Сеул 1988 остана в историята, тъй като за първи път бяха организирани праолимпийски и олимпийски игри в един и същ град, PyeongChang 2018 цели да остави своята следа като се превърне в катализатор за още повече параолимпийски постижения.

Популярността на талисманите расте неимоверно         

Олимпийският талисман Soohorang е митичен бял тигър, който ще защитава всички на Игрите, а параолимпийският маскот - Bandabi е азиатска черна мечка, която ще дарява дух на решителност и силна воля на всички параолимпийци.

50% от билетите са вече продадени

След старта на продажбата на билети за PyeongChang 2018, половината вече са продадени! Най-популярните дисциплини са фигурното пързаляне и шорт-трекът. Можете да закупите билет от всяка точка на света на https://tickets.pyeongchang2018.com/

Световно известни спортисти и звезди стават посланици на PyeongChang 2018       

Олимпийските и параолимпийските зимни игри получиха огромна подкрепа от впечатляващ брой спортисти, високопоставени лица и артисти - всички желаещи да споделят страстта на PyeongChang 2018. Забележителните имена включват президента на Република Корея Мун Дже-ин, Ким Ю-на, Линдзи Вон, Джо Суми, Парк Джи-сънг и много други, които можете да видите тук: https://www.pyeongchang2018.com/en/ambassadors

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ