нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кралица Елизабет II посегнала на свой племенник пред сър Елтън Джон

Getty Images

Британската кралица Елизабет II посегнала на племенника си, виконт Дейвид Линли, пред очите на сър Елтън Джон. Това споделя самият певец в своята автобиографична книга „Аз, Елтън Джон“, която от днес вече е на пазара.

По време на едно кралско празненство, на което бил поканен и Елтън, Нейно Величество накарала Дейвид да се погрижи за сестра си, лейди Сара Армстронг-Джоунс, която се оттеглила от събитието, тъй като се почувствала зле. Той обаче ѝ отказал и за да му припомни коя е тя, Елизабет II няколко пъти го ударила леко по лицето с думите: „Не спори с мен, аз съм КРАЛИЦАТА!“.

После виконтът изпълнил заръката ѝ, а когато видяла, че Елтън Джон е станал свидетел на случката, му намигнала и се отдалечила. „Знам, че публичният имидж на кралицата не е съвсем фриволен, но... в личния си живот може да е много смешна.“, добавя поп изпълнителят.

Това не е единствената любопитна подробност около живота на кралското семейство, която влиза в мемоарите. Така например, легендарният музикант разкрива още, че актьорите Ричард Гиър и Силвестър Сталоун веднъж се сбили за принцеса Даяна, след раздялата ѝ с принц Чарлз. А за поп иконата Майкъл Джексън прави неприятните разкрития, че е бил психично болен. "Познавам Майкъл, откакто беше на 13-14 години. Той бе най-очарователното дете, което може да срещне човек. Но в даден момент през годините започна да се откъсва от света и реалността, подобно на Елвис Пресли. Само Господ знаеше какво е в главата му и какви хапчета взима, но всеки път, когато го видех, по-късно в годините, си мислех "горкият човек тотално си е изгубил ума". И не го казвам метафорично. Той наистина беше психично болен и смущаваше хората около себе си", твърди Елтън Джон в автобиографията си.

още по темата
още от Светска хроника