Затвори

„Дойче банк“ обучава служителите си как да говорят пред пресата

Getty Images

„Дойче банк“ публикува списък от девет точки, с който да помогне на служителите си да овладеят негативните новини и коментари за дейността на банката в пресата, предаде „Ню Йорк Поуст“.

Така ако например, според една от инструкциите, работник бъде попитан за заемите на финансовата институция към американския президент Доналд Тръмп, които са част от процеса за неговия импийчмънт, той трябва да отбележи, че „федералните власти публично са потвърдили, че „Дойче банк“ не притежава поисканите от Конгреса данъчни декларации на президента Тръмп“.

При въпроси за глобата от 7.2 млрд. долара, която финансовата институция заплати на Министерството на правосъдието за ролята си в кризата от 2008 г., те трябва да направят препратка към тогавашното публично изявление по темата: „Цената, която плащаме е висока. Въпреки това финансово въздействие, сме доволни, че разрешихме този въпрос.“

Комуникационният директор на подразделението в САЩ, Даниел Хънтър, съобщи, че се подготвят и три книги, в които ще се обсъжда състоянието на банката.

още по темата
още от Свят