нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Испания отваря границите си за чуждестранни туристи от юли

Снимка: Getty Images

Испания ще отвори отново границите си за чуждестранни туристи от юли, съобщи премиерът на страната Педро Санчес, цитиран от базираното в Брюксел издание New Europe.

„Както знаете, Испания приема повече от 80 милиона посетители годишно. Съобщавам, че от юли Испания ще се отвори отново за чуждестранни турсти в условия на безопасност“, каза Санчес, обещавайки безопасността както на местните жители, така и на посетителите на фона на пандемията от коронавируса.

Той добави, че страната има нужда от туризъм и правителството планира повторното отваряне от седмици. 

Въпреки че държавата е сред най-засегнатите от пандемията европейски нации, испанският премиер призова гражданите да започнат да планират почивки в Испания. Ходът на Санчес дойде на фона на протестите на крайно дясната партия Vox, която обвини правителството, че налага „драконовски мерки“, за да овладее пандемията, довели до безработица и „мизерия“. 

Страната е под строго блокиране от 14 март и е регистрирала повече от 282 000 потвърдени случая на Covid-19 и над 28 000 смъртни случая. 

В понеделник мерките за блокиране в Барселона и Мадрид, двата града, най-силно засегнати от пандемията, бяха облекчени, а испанският министър на
туризма Рейес Марото потвърди, че от юли на чуждите туристи ще бъде разрешено да резервират ваканции в страната. 

В интервю за местната радиостанция Onda Cero министърът на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото заяви, че правителството очаква двуседмичната карантинна мярка, наложена на задграничните пътници, да бъде спряна до тогава. Марото насърчи международните пътници, особено французите и германците, да се насладят на почивката си в Испания.

"Испания винаги е била много харесвана дестинация. Ние имаме много добра репутация и можете спокойно да се наслаждавате на добре заслужена ваканция. Ако работим като тези две години, на базата на нашите продукти, професионализацията на работниците и препозиционирането на марката като безопасна дестинация, ще успеем да спасим лятото", подчерта Марото. 

Източници: neweurope.eu, elpais.com

още по темата
още от Свят