Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Великобритания отпуска 2 млрд. паунда за осигуряване на работа на младите хора

Снимка: Shutterstock

Британският министър на финансите Риши Сунак ще оповести днес схема за 2 милиарда паунда за разкриване на работни места за младите хора на фона на очертаващата се голяма безработица в резултат на пандемията от коронавируса, информира БНР. 

Фондът ще субсидира 6-месечни назначения на работа /с възможност за удължаване на времетраенето/ за хората, които са на така наречения „универсален кредит“ или система за подпомагане на хора с нисък доход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат безработни. Правителството твърди, че това ще доведе до разкриването на стотици хиляди нови субсидирани от правителството работни места. 

Лейбъристите в опозиция приветстваха мярката, но отбелязаха, че правителството реагира късно на кризата с безработицата. Подробностите ще бъдат оповестени по-късно днес от министъра на финансите Риши Сунак, но вече се знае, че заявления за работа ще могат да бъдат подавани от август, а попълването на местата ще започне от есента. 

В едни от най-тежко засегнатите сектори на британската икономика – търговията на дребно, ресторантьорството, хотелиерството и развлекателния бизнес – една трета от работната сила са млади хора на възраст от 16 до 24 години. 

 

още от Свят