нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Провалът не е фатален, успехът не е завинаги

Снимка: Shutterstock

Както се казва, опитът е най-добрият учител в живота. 

Човек обаче може да получи множество важни житейски уроци, без да преминава през всички трудности и изпитания, свързани с тях, като се възползвате от чуждия опит и мъдрост.

Това са 7 важни житейски урока, които може да научите сега, ако не искате да го направите по трудния начин.  

1. Провалът не е фатален, успехът не е окончателен

„Победата не е окончателна, поражението не е смъртоносно – да вървиш напред, ето това е важно. Успехът не е окончателен, неудачите не са фатални, значение има само мъжеството да продължиш напред.“, е казал Уинстън Чърчил.

Успехът идва на приливи и отливи. Ако успеете да се задържите на гребена на вълната, без да паднете, ще имате възможността да научите някои от най-важните уроци на живота.

2. Това, което ви пречи да продължите напред, е мисълта, че нещо ви спира

Ярост, гняв, недоволство, това са неща, които унищожават вашата енергия и спират напредъка ви. Не си губете времето с негативни мисли, които ви карат да се съмнявате в себе си. Освободете се от тези чувства и ще постигнете велики неща.

3. Няма невъзможни неща

Когато нещата не вървят добре, лесно може да се предадем на песимизма, депресията и съмненията, създавайки предпоставка за бъдещ провал. Вярвайте в собствените си способности и във вашия успех.

4. Пътят към успеха и пътят към провала често е един и същ

 

Може да мислите, че вашият житейски път е по-стръмен и осеян с препятствия, докато при останалите всичко върви по мед и масло, но истината е, че животът на всеки човек е изпълнен с тежки и трудни моменти.

още от Техники за успех