нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Никога не е късно да станеш своята най-добра версия

Снимка: Shutterstock

Всички ние, които имаме привилегията да заемаме ръководен пост, трябва да поемем сериозен ангажимент за постоянното си самоусъвършенстване. Да станеш най-добрата версия на себе си е изключително ценно и полезно за вашата кариера само по себе си, но освен това то може да ви помогне и да станете по-успешен и ефективен лидер.

Това е нещо, което може да постигнете във всеки момент от вашата професионална кариера и при всяко ниво на развитие. В крайна сметка, човек винаги може да научи нещо ново и да придобие нови или подобри вече усвоените си умения. уменията си Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се превърнете в най-добрата версия на себе си.

1. Посрещнете промените с отворени ръце

Много хора мислят, че са достигнали връхната точка на своите способности и че няма нужда да променят които и да е аспект от техния живот или да продължават да се учат и развиват. В ръководството, както и в живота, ако не стоите на едно място, значи изоставате, ако не се развивате и не растете, значи не прогресирате. Великите лидери са винаги готови да се променят и никога не спират да инвестират време, енергия и усилия в собственото си самоусъвършенстване.

2. Опознайте себе си по-добре

Ако наистина искате да станете по-добър лидер и професионалист, то изграждането на добро себепознание може да ви послужи като добра отправна точка, от която да започнете да изграждате вашето самочувствие и увереност. Анализирайте поведението си и оценете реакциите на другите към вас. Опитайте да се видите през очите на хората около вас и да разберете кои са областите, в които може да се подобрите.

3. Дайте личен пример

Важно е да осъзнаете, че лидерската позиция идва вързана с някои отговорности, като например да бъдете пример за подражание – било то към вашите колеги, другите служители на организацията или младите хора във вашия живот. Приемането на този факт ще ви насърчи да давате най-доброто от себе си във всеки моменти да поддържате високи нива на почтеност, за да не разочаровате хората, които гледат на вас като на пример за подражание.

още по темата
още от Техники за успех