Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

6 навика за по-добра продуктивност

Снимка: Shutterstock

Изглежда, днес всички полагат неимоверни усилия, за да свършат колкото се може повече неща в рамките на един ден.

Може ли, обаче да бъдем наистина продуктивни, имайки предвид целия стрес, на който са подложени и ограниченото време, с което разполагат?

Все повече хора стават жертва на смазващото натоварване, идващо от желанието да постигат колкото се може повече както на професионално, така и на лично ниво.

Ако и вие се чувствате затрупани от задачи и ангажименти, приложете тези 6 техники във вашето ежедневие.   

1. Запишете целите си

Предполагам, че сте чували този съвет и преди. От решаващо значение е да може да видите целите си нагледно, в писмена форма, ако искате да постигнете някакъв напред към тяхното осъществяване. Все пак, как може да бъдете продуктивни, ако не знаете за какво точно се борите? 

Ако целите ви за годината са изложени в писмен вид, може да ги разделите в различни времеви интервали, например за един месец, за една седмица или един ден, което да намали товара върху вашите плещи.

2. Подредете приоритетите си

Като професионален презентатор, често казвам на моята публика, че трябва да разберат какви са техните приоритети и  да организират графика си в съответствие с тях

За всички нас е ясно, че ако не отбележите задачите си в календара, най-вероятно ще ги забравите.

3. Създайте дневен ред за срещите си

Ако се надявате вашите срещи да бъдат продуктивни, направете писмен план и го изпратете предварително на хората, с които ще говорите. Организирането на дневен ред улеснява подготовката за срещата и помага да бъдете концентрирани и да не се отклонявате от тема на разговор.   

Забелязвам, че при добре планираните срещи, хората следят програмата и отбелязват отделните точки от плана, които успяваме да покрием по време на заседанието. Вярвам, че хората, които разчитат на подобна организация са по-надеждни и добре подготвени за професионалните събрания.

още от Техники за успех