нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Идеалният кандидат

Снимка: Shutterstock

Има няколко неща, които работодателите винаги се надяват да намерят в кандидатите за работа: добра работна етика, постоянство, добра работа в екип и позитивизъм са само част от най-важните качества, които всеки служител трябва да притежава.

Какви обаче са особености, които разграничават добрите служители от страхотните? Ето 7 от тях:

1. Комуникационни умения

Реалистично погледнато, когато обмислят наемането на даден кандидат, работодателите си представят как би изглеждала съвместната им работа. Дали те ще бъдат комуникативни и отворени към споделянето на идеи или ще бъдат некооперативни и трудни за управление? Ако кандидатствате за работа, покажете от самото начало, че имате добри комуникационни умения, за да уверите работодателя си, че работата с вас няма да бъде неприятна.   

2. Лоялност

Когато работодателите виждат, че кандидатът е прекарал дълго време в една организация, те разбират, че той ще бъде по-склонен да се развива и да расте заедно с компанията, а не просто да се откаже от нея, когато нещата не вървят добре.

3. Добра подготовка

 

По време на интервюто за работа си проличава дали кандидатът е достатъчно добре подготвен или не. Ако сте си пнаписали домашното, това ще си проличи от разбирането ви за дейността на организацията и нейното въздействие върху широката общественост.

още от Техники за успех