нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

От какво имате нужда, за да започнете да работите за себе си?

Снимка: Shutterstock

Искате ли да работите за себе си? Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да тръгнете по пътя на предприемача.

Ключът към дългосрочния успех в предприемачеството се крие в това да тръгнете по правилния път от самото начало. Ето и 6 неща, които ще ви помогнат да го направите:

1. Трябва да бъдете упорити

По данни на администрацията за малкия бизнес в САЩ например, повече от 50% от малките фирми се провалят през първите пет години от своето основаване. Причините за техния неуспех са различни, но много често те могат да бъдат сведени до реакцията на предприемача по време на криза. Лесно е да се откажете, когато ситуацията стане напечена, но предприемачите, които продължат напред, независимо от всички трудности и проблеми, са онези, които постигат успех в дългосрочен план.

2. Трябва да бъдете дисциплинирани

Ако сте свикнали да разчитате на другите за вдъхновение и мотивация, когато сами си станете шеф, трябва да се научите на самодисциплина. Дисциплинираният начин на мислене е в основата на всеки успешен бизнес, тъй като от него зависи подходът ви към управлението на времето ви и задълженията.

3. Трябва да се превърнете в експерт

Понякога идеята да работим за себе си звучи страхотно. Тя позволява да наемем подходящите хора, които да изпълнят плановете ни. Истината обаче е, че преди това трябва да имате нужния опит и познания в сфера на работа, към която сте се насочили. Когато отделяте нужното време, за да станете експерт, вие инвестирате в своето бъдеще и си гарантирате, че ще започнете бизнес по правилния начин.

4. Трябва да бъдете решителни

Ако сериозно обмисляте възможността да работите за себе си, трябва да се научите да бъдете решителни. Това означава да вземате конкретни и навременни решения, било то малки или големи, по многобройни въпроси, всеки ден. Истинските лидери имат нужната увереност, за да се изправят пред всяко препятствие, и нужния кураж, за да вземат трудни решения. Тез разбират, че са продукт на собствените си избори, а не на външните обстоятелства.

Продължава на страница 2.

още от Техники за успех