нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Повярвайте в себе си!

Снимка: Shutterstock

Всеки успешен бизнес лидер има здравословно самочувствие и висока увереност в собствените си способности.

Някои мислят, че самочувствието и арогантността са двете лица на една монета, докато други гледат на решителните хора като на самонадеяни глупаци, които поемат необмислени рискове, но едно нещо е сигурно - увереността е предвестник на успеха.

Подобно на повечето неща в живота обаче  тя е непостоянна, на моменти я имате, а на моменти - не. Никой нормален човек не може да бъде на 100% сигурен в себе си по всяко време.

Наскоро нашият екип в Movemedical трябваше да преструктурира цялостната си концепция и начин на работа. Както повечето стартъпи, ние преминаваме през труден период на адаптация. Работим здраво, за да развием нови умения и да придобием знания, които преди не сме имали. Въпреки че имаме опит, талант и големи възможности, нужните за новата работа умения не са част от нашия арсенал.

В началото не вярвахме, че ще можем да се справим, и това чувство до голяма степен беше подсилвано от нашите слаби бизнес резултати. Това започна да влияе негативно на нашето представяне. Пропуснахме няколко крайни срока и провалихме няколко представяния на важни продукти.

След внимателен размисъл и анализ на ситуацията, осъзнахме, че има шест действия, които могат да подобрят нашата увереност и следователно да ни помогнат да подобрим представяне си. Ето ги и тях:

1. Повишете компетентността си

Това е безспорно най-важният фактор за изграждане на увереност и самочувствие. Когато имате нужните знания, за да прогнозирате положителен резултат, още преди да сте започнали работа, всички безпокойства и страхове изчезват мигновено. Работете усилено и безспирно, за да станете по-умели в ежедневната си работа.

Ако работите в сектора на продажбите, научете се да правите въздействащи презентации. Ако работите в ИТ сектора, научете нови езици за програмиране, ако сте копирайтър, научете се да пишете по-изразително.

Законът на Парето, известен още като „правилото 80-20“, важи в пълна сила и тук. Около 80% от вашите резултати идват от 20% от вашите усилия, което означава, че трябва да откриете тези 20% да придобиете уменията, които допринасят за тях.

още от Техники за успех