нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Защо сте заседнали във времето и как да продължите напред

Снимка: Shutterstock

За повечето хора промяната е трудно нещо. Ако ни се даде възможността да правим каквото си поискаме, повечето от нас биха предпочели да запазят нещата такива, каквито са.

 Ако обаче чувствате, че не може да се възползвате от пълния си потенциал и че сте заседнали на едно място, животът ви казва, че е време да направите промяна. Много често, именно най-талантливите и умни хора са тези, които имат нуждата да чуят това послание.

Това са част от нещата, които ви задържат на едно място или ви дърпат назад. И първите стъпки, които трябва да предприемете, за да се освободите от тях.

1. Никога не ви стига.

Ако гледате на нещата, които имате, с копнеж за нещо повече, най-вероятно никога няма да се задоволите с това, което притежавате. Ако обаче гледате на тях с чувство за благодарност, ще осъзнаете, че имате повече, отколкото ви е нужно.

2. Поставяте си ограничения.

Ограниченията съществуват само във вашия ум. Ако използвате въображението си и действате решително, възможностите стават неограничени.

3. Липсва ви самочувствие.

Във всеки един от нас живее гласът на съмнението, който ни кара да поставяме под въпрос всяко наше действие и решение. Колкото по-често се вслушвате в него, толкова повече ще страда вашето самочувствие. За да спечелите обратно вярата във вашите способности, игнорирайте този глас и намерете ново умение, което да овладеете.

4. Имате чувството, че сте изгубили контрол.

Пасивността е страховит враг. Ако изгубите контрол върху живота си, той може да ви смачка. Вземете съдбата си в ръце като поемете активна роля в една област от вашия живот и постепенно ще си върнете контрола върху всеки един аспект от него.

още от Техники за успех