Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Защо устойчивите хора са по-успешни от останалите?

Снимка: Shutterstock

Всички знаем, че хората, които не се отказват от преследването на своите мечти, въпреки трудностите и препятствията, постигат по-голям успех от останалите.

Вземете за пример житейските истории на вашите любими бизнес лидери, иноватори и икони в предприемачеството. В живота на всеки един от тези хора най-вероятно ще откриете множество различни истории за успехи и провали, за борба и обрати. Почти всеки един предприемач, на когото зададете въпроса дали се е страхувал от възможността да дойде ден, в който да не може да плати сметката за електричество или заплатите на своите служители, ще може да ви опише в детайли стреса и напрежението, които тази мисъл е внасяла в неговия живот.  

За никой не е тайна, че устойчивите хора, които отказват да се предадат пред лицето на тежките обстоятелства и трудните моменти, стигат по-далеч както в личен, така и в професионален план. Не е изненадващо, че силното желание и отдаденост към постигането на една мечта води до по-добри резултати от влагането на минимални усилия. Няма нищо шокиращо и в това, че някой, който умее да се справя с провалите и разочарованията, ще бъде по успешен от друг, който развява бялото знаме при първото по-сериозно препятствие.

Всичко това изглежда напълно очевидно, но има три аспекта на устойчивостта, които много рядко се обсъждат. Именно те са причините, заради които силно устойчивите хора са толкова ценни за всяка организация и екип: Тези аспекти са:

1. Те знаят какво е чувството да постигнеш успех

Ние рядко мислим за победите и успехите на един човек, когато говорим за неговата устойчивост. Позитивните моменти като че ли са засенчени от трудните времена и проблемите, които ни карат да оценим хората като издръжливи.

Успехът обаче е също толкова добре познат на устойчивите хора, колкото и провалът. Те знаят много добре какво е чувството да бъдеш на върха. Стигнали са до там в някакъв аспект на своя живот и искат отново да бъдат на върха. Издръжливите хора не опитват просто да оцелеят или да отговорят на това, което другите очакват от тях. Те искат да бъдат победители.

Продължава на страница 2.

още от Техники за успех