нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Потребителите на Twitter вече могат да получават бакшиши

Shutterstock

Социалната мрежа Twitter тества нов инструмент, който ще позволи на потребителите да дават бакшиши на хора в платформата, на които симпатизират. Това ще се случва чрез разплащателни услуги като Cash App, Patreon, PayPal и Venmo, предаде TechCrunch.

„Tip Jar е лесен начин да подкрепите невероятните гласове, които създават разговора в Twitter“, пишат от компанията. Функцията вече е достъпна за операционните системи Android и iOS и е най-новият начин социалната мрежа да подкрепи създателите на съдържание.

Източник: Twitter

Разпространението на Tip Jar вече започна сред избрана група потребители, включително организации с нестопанска цел, журналисти, експерти. Към момента единствено акаунтите на английски език могат да изпращат бакшиш.

Трансакциите ще се осъществяват чрез допълнителен бутон, разположен близо до добре познатия “Follow”. Той се появява само след допълнително активиране на опцията от лицето, желаещо да получава средства. Потребителите на Android ще могат да превеждат пари и чрез друга платформа на Twitter – Spaces, която бе създадена като конкурент на Clubhouse. Компанията няма да заделя процент от тези парични преводи.

още от Технологии