нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 качества, по които ще разпознаете перфектния кандидат

Снимка: Shutterstock

Добра работна етика, постоянство, добра работа в екип и позитивизъм са само част от качествата, които всеки работодател търси в кандидатите за работа. Съществуват обаче няколко специфични особености, които разграничават добрите служители от страхотните. Ето 7 от тях:

1. Комуникационни умения

Когато търсят кандидат за определена позиция, работодатели си представят как би изглеждала съвместната им работа - дали те ще бъдат комуникативни и отворени към споделянето на идеи или ще бъдат некооперативни и трудни за управление?

Когато кандидатствате за определена позиция, демонстрирайте възможно най-отрано добри комуникационни умения, за да покажете, че работата с вас ще бъде ползотворна и приятна.

2. Лоялност

Когато работодателите виждат, че кандидатът е прекарал дълго време в една организация, те разбират, че той ще бъде по-склонен да се развива и да расте заедно с компанията, вместо да напусне при първата по-сериозна криза.

3. Подготовка

На интервюто за работа винаги си личи дали кандидатът е добре подготвен или не. Ако сте си написали домашното, това ще си проличи от познанията ви за дейността на организацията и въздействието и върху широката общественост.

още от Мениджмънт