Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Неочаквана ваканция" ще стимулира българите да почиват у нас

102

Shutterstock

Министерството на туризма започва втори етап на кампанията "Неочаквана ваканция" под мотото "Една почивка никога не стига!", съобщиха от ведомството. Целта е да се популяризират разнообразните възможности за туризъм в страната и да се насърчат повече българи да почиват у нас, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя уточни, че кампанията се организира в продължение на политиката на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече посетители във вътрешността на България извън активните летен и зимен сезон.

Кампанията предоставя шанс за спечелване на над 20 безплатни ваканции като в надпреварата могат да се включат всички туристи, направили най-малко три или повече последователни нощувки у нас през периода 1 април -31 май 2018 г. Те трябва да се регистрират на сайта на инициативата https://www.neochakvanavakancia.bg/, представяйки валиден документ за осъществената почивка. В кампанията могат да се включат неограничен брой нощувки, направени в периода на играта, като Министерството има право да проверява валидността на всяка регистрация.

В кампанията може да се участва до 10 юни 2018 г. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени в сградата на Министерството не по-късно от 18 юни 2018 г. и ще бъдат оповестени на интернет страницата на кампанията.

От юли до септември 2017 г. близо 1,6 млн. българи са направили туристически пътувания в страната, е заявила министър Ангелкова. Тя е коментирала, че очаква инициативата на министерството да допринесе за увеличаване на пътуванията на българи през тази година.

Първият етап играта се състоя в периода 10 октомври -10 декември 2017 г. В надпреварата са се включили 1756 души, от които са били изтеглени 30 печеливши.

още от Туризъм
19
Събота
Януари