нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов генерален мениджър начело на Рош България

Хишам Сабри поема управлението на Рош България от днес. Снимка: Личен архив

Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България, съобщиха от компанията. Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април т.г.

Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 г. заема последователно различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании - Eli Lilly, Johnson & Johnson, Novartis Oncology и Roche.

Към екипа на Roche се присъединява през януари 2015 г. като директор на онкологичния бизнес отдел на представителството на компанията в Саудитска Арабия. През септември 2017 г. участва в глобална ротация, където работи с международния бизнес екип на Roche като се фокусира върху имунотерапията на рака. Осем месеца по-късно става генерален мениджър на представителството на Roche за Йордания и Палестина, а през януари 2019 г. вече е ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина).

Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство.

Основна мотивация в работата му е постигане на устойчивост на здравните системи, което да води до повече ползи за пациентите.

И през тази година плановете на компанията включват осигуряване на устойчив достъп на българските пациентите до иновативни лекарствени продукти и услуги.

“Фокус за нас остава персонализираното здравеопазване, което позволява предоставянето на грижи, индивидуално съобразени с конкретния пациент и по този начин допринася за по-ефективната диагностика и лечение на пациентите. Подпомагане на процеса за ускоряване на дигитализация на здравната система, изграждане на подходящата инфраструктура и партньорство с всички заинтересовани страни, всичко това също е част от нашите приоритети за тази година”, споделя Сабри.

още от Управление