Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Слабите мениджъри са по-стиснати от дебелите

По-пухкавите хора се оказват по-щедри от слабите. А хората с малко килограми, когато трябва да споделят парите си, го правят предимно с хора със същото скромно тегло. Снимка: Shutterstock

Искате увеличение? Оказва се, че ще постигнете по-голям успех, ако шефът ви е по-мършав. И обратното – по-пълничките началници са стиснати. Това установи германско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“.

По време на експериментите 20 пълни (120-килограмови) и 20 кльощави доброволци били включени в игри, симулиращи икономическо поведение. В същото време били измерени и нивата на кръвната захар в организма им. От проведените експерименти си проличало, че мършавите участници предлагали с 16 процента по-малко пари, в сравнение с пълните. 

Нивата на кръвната захар също играели роля при взимането на икономически решения. Слаботелесните хора били най-стиснати, когато концентрацията на глюкозата в кръвта им била най-ниска. Същият феномен не се наблюдавал при хората с наднормено тегло.

Ниските нива на кръвна захар стимулират слабите хора да не харчат пари и да взимат не много справедливи икономически решения. 

още от Управление