Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Теленор България обяви нов главен директор "Технологии"

Спас Велинов е първият главен директор „Технологии“, издигнат като вътрешна за организацията кандидатура. Снимка: Личен архив

Спас Велинов e  новият главен директор „Технологии“ в Теленор България, съобщиха от компанията. Той поема поста от Владимир Радойчич, който оглави новосформираното дружество CETIN България. Ден по-рано Теленор България обяви, че разделя бизнеса си на две, като оперирането на инфраструктурата му премина към новосъздадената компания CETIN България.

Спас Велинов е професионалист в телекомуникационната сфера с над 25-годишен опит в индустрията. Той е част от Теленор от 2003 г. През годините е заемал няколко ръководни позиции в технологичното планиране и изграждането на мрежата, а последната му позиция е директор „Снабдяване и логистика“. Той е сред лидерите на някои от най-сложните проекти за трансформация в историята на компанията и е първият главен директор „Технологии“, издигнат като вътрешна за организацията кандидатура, уточняват от Теленор България.

Възпитаник е на Техническия университет в София, притежава CMI диплома, ниво 7 по стратегическо управление и лидерство, а също така и магистърска степен по управление от университета в Шефилд.

„Спас е сред ключовите фигури в Теленор през последните няколко години и има широк опит и познания в областта на телекомуникациите, наред с дългогодишния му стаж в нашата компания.", заяви по повод новото назначение главният изпълнителен директор на Теленор България, Джейсън Кинг.

още от Управление