нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Време ли е да си тръгнете

Всеки от нас е равнодушен и безразличен от време навреме, особено когато става въпрос за работа.

Може би изкарвате прилични пари или пък изпитвате определена лоялност към даден човек или компания. Може би просто ви е страх да скочите в неизвестното.

Преди години бях изпаднал в същото положение като вас. Нормално е да изпитвате колебание. Също толкова естествено е и да останете в работата, която не харесвате, защото се страхувате от алтернативата. Никой не може да ви вини за това решение.

Без значение каква точно е причината, много хора остават на работа, която им носи удоволствие по-дълго,отколкото трябва.

За да ви подтикна към действие, ще споделя с вас тези 15 признака, които показват, че е време да напуснете работа и да потърсите нещо различно.

1. Отегчени сте

Вариантите са много. Работата е станала твърде лесна, прекарвате прекалено много от времето си, заети с бюрокрация и политики, или пък просто сте изгубили интерес. Скуката е един от най-очевидните признаци, че е време за сериозна промяна. 

2. Няма обратна връзка

Изкачването на корпоративната стълбица може да бъде истинско предизвикателство, ако не получавате обратна връзка и оценка за вашето представяне. Също толкова лошо е, когато получавате критики и оценки, които са прекалено повърхностни, негативни и неясни, за да ви помогнат да станете по-добър в работата си.

Ако мениджърът ви не се интересува от вашия растеж и развитие и предпочита да омаложажва вашите успехи, значи е време да потърсите нещо по-добро.    

3. Идеите ви са игнорирани

Всеки иска неговите идеи и мисли да бъдат взимани насериозно. Това кара човек да се чувства като ценен член на екипа и организацията, за която работи.

Обратното важи в пълна сила, когато всички ваши предложения са подминавани с пренебрежение. А може да бъде и по-лошо, вашият шеф и мениджърите от по-високо ниво да гледат с насмешка идеите ви и да обиждат всяко ваше хрумване.

Няма никаква причина да приемате подобно отношение. По-добре се отправете натам, където вашите идеи ще бъдат добре дошли. 

4. Работната среда е токсична

Токсичната среда е място, в което вербалният сексуален тормоз, малтретирането, караниците и конфликтите са нещо напълно нормално. Колко продуктивни мислите че може да бъдете, работейки в подобна атмосфера? Много от тези дейности са незаконни, унизителни и нанасят трайни щети върху вашето физическо, емоционално и психическо здраве.

Каквото и да си мислите, вие заслужавате повече. След като напуснете ще откриете, че има предостатъчно работни места, които предоставят по-безопасна и разумна работна среда.

5. Стресът се натрупва

Гади ли ви се, само при мисълта, че трябва да отидете на работа? Имате ли проблеми със съня? Забелязвате ли резки промени във вашето тегло? По-раздразнителни ли сте от обикновеното?

Това са признаци за натрупано напрежение, които могат да допринесат за сериозно увреждане на вашето психическо и физическо състояние. Животът е прекалено кратък , за да поставяте здравето си под постоянна опасност.

още от Управление