Времето в неделя

Времето в неделя

Времето в неделя

Валежите от сняг и дъжд ще продължат и в неделя, но по-слабо. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан. През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България. Ще продължи да духа североизточен, в Източна България силен северен вятър.

Максимални температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 8-10°, в София около 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури 8-12°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините времето ще остане облачно, мъгливо и с валежи от сняг, по-интензивни в масивите от Централна и Източна България. Ще духа силен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Жълт код с предупреждение за валежи от сняг и силен вятър е обявен в 13 области в страната за неделя.  Предупреждението е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. Там синоптиците предупреждават, че снеговалежите няма да спрат и е възможно натрупване на нова снежна покривка до 15 см. 

Жълт предупредителен код е обявен още за областите Силистра, Добрич, Варна, Шумен иКърджали. В тези райони се очаква да духа силен северен вятър с пулсации до 22-24 м/с.

В областите Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково пък валежите от дъжд ще продължат. Очакват се нови 15-25 л/кв.м. Ще духа и силен северен вятър с пулсации до 22-24 м/с.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ