Ще оценяват личните лекари

Ще оценяват личните лекари

Ще оценяват личните лекари

Предстои разработване на система от критерии за оценка на личните лекари, съобщи здравният министър Петър Москов.

В момента, по регистър личните лекари са 4700. По думите му, недостиг на джипита има в определени населени места, за разлика от други, където пък има свръхконцентрация.

Москов посочи, че в близките седмици, след като се формулират ясните критерии, Министерство на здравеопазването ще инициира Министерски съвет да приеме национална програма за бонификация на добрите резултати от работата на личните ни лекари, съобщи Фокус. В момента националния консултант към Министерството разработва цяла система от критерии на база, на която дейността на всички тези лекари ще бъде оценявана на края на годината.

„Първите 10%, т.е. около 470 от тях, които са получили най-добри резултати, т.е. най-добри резултати за нашето лечение, което включва както клинични резултати така и стойността на това лечение, количество, нужда от постъпване в болница или в друго специализирано заведение, ще получат масивна сума пари като бонификация. Така работата им да бъде насочена към излекуване, а не към регистрация на заболявания”, посочи Петър Москов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ