В Южна Корея създадоха мобилно приложение против смартфона

В Южна Корея, популярността на смартфоните е една от най-високите в света, но заради тях, хората често страдат от липса на реална комуникация.

Най-голямата телекомуникационна компания в страната KT Corporation, заедно с Playground Seoul са разработили приложение, наречено "Seeds of the heart" (Семена от сърцето), която да помогне на потребителите да прекарват повече време с близките си хора, пише ilenta.

Концепцията на "Семена от сърцето" е съвсем проста: собствениците на смартфони трябва да си отгледат виртуално цвете, което да изпратят на свой близък от листа с контакти. Когато цифровите цветя пораснат до пълния си размер, мобилната услуга се свързва с доставчик, който изпраща живо цвете на другия човек.

Разликата между тази програма и други подобни, в които си отглеждате виртуални домашни любимци, е че цветята растат, само когато потребителят не докосва смартфона си. Това свободно време, според разработчиците, може да се използва, за да общуват хората със семейството си и с други приятели. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ