Любопитни факти за храната

Любопитни факти за храната

Любопитни факти за храната

Човек прекарва на хранене 5% от живота си, a рядко се замисля, какво яде и какви са качествата на хранителните продукти. Затова, нека да разгледаме най-интересните факти, свързани с храните, според abcfact.

1. Фъстъци не са ядки. Те принадлежат към бобовия плод. Освен това, фъстъците влизат в състава на динамита.
2. Най-близкият роднина на бадема е прасковата. 
3. Жълъдите са се използвали като заместител на кафето по време на Американската гражданска война. 
4. Американците изяждат почти 100 акра пица на ден, което е около 350 парчета в секунда. 
5. Ябълките, картофите и лука имат еднакъв вкус, ако ги ядете със запушен нос. 
6. Семената на ябълките са токсични. В допълнение, ябълки са по-ефикасни за събуждане сутрин от кофеина. 
7. Бананът не е плод. Той е вид трева. Съдържат вещества, които могат да повдигнат настроението ви. Миризмата на банан и зелена ябълка, са това, което допринася за загубата на тегло, а не консумацията им. 
8. Медът е единственият продукт, който не се разваля. 
9. Салатите Макдоналдс съдържат до 60% повече мазнини, отколкото техните бургери. 
10. В САЩ 99% от тиквите се продават само за декорация за Хелоуин. 
11. Маслодайните семена от магданоз съдържат халюциногенни вещества. 
12. Индийското орехче е изключително отровно, ако се инжектира венозно. 
13. Ягодите съдържат повече витамин С от портокалите. 
14. Изобретателят на вафлите не обичал вафли. 
15. Изследвания на молекулярно-генетично ниво показват, че ДНК-то на животните и гъбите е максимално близко. В Орегон е намерена гигантска гъба на повече от 2400 години и нейния размер от 3.4 кв мили продължава да се увеличава. 
16. Курабийките са изобретени през 1916 г. от производителя на юфка в Лос Анджелис. 
17. Шафранът се прави от изсушени тичинки на син минзухар и е най-скъпата подправка в света. 
18. Оризът е основна храна на повече от половината от населението на света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ