Доброто е тук! Загорка го награждава

Доброто е тук! Загорка го награждава

Доброто е тук! Загорка го награждава

"Доброто“ и „тук“ са две думи, които в съзнанието ни съществуват и функционират трудно заедно. Това не е наша национална черта, а неизменна част от човешката природа. Затова и често се случва да преувеличаваме малкото лошо, а да не съзираме важността на малкото добро, казва Елица Иванова, Маркетинг Мениджър на "Загорка". Можем да обърнем това разбиране и да поощряваме доброто всеки ден, казват от бирената компания и дават старт на нова, мащабна компания "Доброто е тук" с личен примера.   Снощи „Загорка“ раздаде първите награди „Доброто тук“ и отличи хора, които пазят и предават българските традиции и дух, пречупвайки ги по свой начин, за да бъдат те актуални и днес, и утре (вижте наградените по-долу). Така „Загорка“ стартира кампанията „Доброто тук“, с която ни предизвиква да откриваме и поощряваме доброто всеки ден. 

Стремежът и тенденцията на „Загорка“ да се обърне към българското е една от причините за новата визуална идентичност на бранда и акцентирането върху българските й корени. От днес любителите на кехлибарената напитка ще й се наслаждават в бутилка с нова форма и с лого на български език, наподобяващо един от първите графични знаци на бранда, но с нов, съвременен щрих. Върху бутилката като релефен елемент присъства и визията на митичния барс, символ на Стара Загора. Едновременно с това „Загорка“ извежда на преден план българските пивоварни традиции, използвайки 100% малц родно производство.

„Доброто тук в смисъла, в който влагаме ние, не е постижение, а ежедневно търсене. Не е взаимопомощ, а взаимоотношения. Доброто тук не е патриотарство с биене в гърдите, а е заредено с хармония родолюбие. Затова с наградите ние отличаваме ежедневното малко добро, което трябва да бъде забелязано и поощрено. Защото ние в „Загорка“ вярваме, че колкото и по-добро да има, няма по-добро от доброто тук“, разказа за вдъхновението на кампанията Николай Тинков, Старши Бранд Мениджър.

Ето и кои са първите носители на наградите "Доброто тук":

Наградата „Добрият художник“ беше връчена на преподавателя по графичен и рекламен дизайн в Националната художествена академия Светлин Балездров. Той беше отличен, не защото със световната си известност прославя името на България, а за това, че е посветил живота си на откриване и развитие на млади български таланти и, че популяризира кирилицата като създава нови шрифтове и ги разпространява безплатно в Интернет.

С наградата „Добрият готвач“ беше отличена Божана Кацарова, победител в MasterChef. Изборът попадна върху нея, заради избора й да остане в България и да придаде модерен почерк на традиционното българско меню, а не да предпочете възможностите за професионално развитие по света.

Планинският водач Начо Иванов получи наградата „Добрият алпинист“, не за това, че покорява най-високи върхове, а поради факта, че е маркирал най-дългия в България планински маршрут Ком-Емине и го е преминал над 50 пъти, за това, че предава своята любов към планината на хиляди българи, увличайки ги да тръгнат с него и да предизвикат себе си по този изключително труден и красив български маршрут.

Наградата „Добрият дизайнер“ беше връчена на Гергана Станкова, която върна традиционната шевица в гардероба на съвременната българка, създавайки българския бранд „Шевица“.

Триото „Outhentic“ получи приза „Добрите музиканти“, затова че вдъхва нов живот на традиционния фолклор и го предава на съвременниците по света и у нас така, че да го заобичат истински.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Мизофонията всъщност може да е много по-често срещана, отколкото си мислехме
Домашните по математика могат да донесат повече вреда, отколкото полза
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 13 до 19 май
Арнолд Шварценегер за най-продуктивното начало на деня
Медийните гиганти ухажват рекламодателите, докато разходите се пренасочват към цифровите технологии
14 факта за силата на волята и как да я тренирате
Чистата и проста истина рядко е чиста и никога проста. Оскар Уайлд
5 въпроса, които ще ти помогнат да избереш работата, която най-добре ти подхожда