нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Pinterest добавя нови статистически данни за по-голяма ефективност

Снимка: Shutterstock

Pinterest продължава да разширява своите инструменти за инсайт с добавянето на две нови метрики за Idea Pins, което е неговият подход към формата на социални истории.

През изминалата година Pinterest разработи своя собствена опция, подобна на Stories, която през май преобразува в Idea Pins. Форматът позволява на Pinners да съставят последователности от кратки видеоклипове за потребителите, като всеки клип е с дължина до 60 секунди и откриваем през горния ред на профила в приложението.

Освен редовните Pin показатели (Impressions, Pin Clicks and Saves), Pinterest вече добавя и „Follows“ и „Profile Visits“ за Idea Pins, предоставяйки по-голяма представа за това как вашите Idea Pins всъщност допринасят за цялостната ефективност на платформата, пише socialmediatoday.com

Все още е твърде рано да се каже колко ефективни Idea Pins могат да бъдат във вашата стратегия за Pin и колко трафик те карат като цяло, за марки. Но повече данни винаги са по-добри и както беше отбелязано,

Pinterest също добави редица други инсайти през последната година, включително статистика за преобразуване, месечни изгледи и подобрени Pin Trends. Също така си струва да се отбележи в този контекст, че алгоритъмът на Pinterest обожава видеосъдържанието.

Запознайте се с новите показатели на Idea Pin в инфографиката по-долу. 

още по темата
още от Маркетинг