Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

2019 - годината, в която визуалното ще тържествува в маркетинга

559

Снимка: Shutterstock

Няколко тенденции ще определят 2019 г. по отношение на маркетинга. Това ще бъде годината на разширяването на визуалното търсене и на новите бизнес приложения за изкуствен интелект. Изданието Inc.com посочва пет стратегии, които според авторите му трябва да бъдат включени от всеки маркетолог в неговата работа през годината. 

Ето какви са те. 

1. Визуалното търсене

Това е бързо растяща тенденция, която ще достигне висоти през 2019 г. 

Потребителите очакват да могат да откриват в интернет веднага информация за всичко, което виждат в реалния свят, с минимални усилия. През февруари миналата година например Pinterest стартира Lens - технологична настройка, която даде възможност на хората да насочват камерата на мобилното приложение на Pinterest върху всичко наоколо, да заснемат снимка и след това да намират идеи, свързани с тази снимка, в Pinterest. (Google има подобна опция, която също се нарича Lens.) От старта си насам, в Lens на Pinterest има над 600 млн. месечни търсения. 

Някои брандове като ASOS пък внедряват визуалното търсене като възможност в техните мобилни приложения. Ако сте търговец на дребно, да направите търсене чрез изображения може да е част от вашия онлайн инвентар. Това ще е ключово. 

Ако имате нагласа да ползвате тези подходи, уверете се, че присъствието на вашата марка в Pinterest е силно. И се уверете, че SEO за изображенията не е изпуснато. Бъдете стриктни във включването на метаданни и визуална информация за съдържанието в картата на сайта си.

2. Изкуственият интелект и интерактивният интерфейс

Независимо дали става дума за проследяване на потребителското поведение в реално време или за правене на препоръки в Netflix, изкуственият интелект ще направи по-лесно от всякога да се документират и организират важните потребителски данни през 2019 г. Големите обеми от данни създават своите собствени проблеми. Да се улесни морето от информация не е лесно. Тук обаче ще идват на помощ интерактивният интерфейс и визуализацията на данните. Графики, табилици и схеми, които се обновяват в реално време, за да отразят най-новите данни, които са събирани, ще бъдат от голяма помощ. Те може да ви бъдат полезни, докато анализирате маркетинговата си стратегия и търсите по-ефективни начини да достигате целевата си аудитория. 

Започнете новата година с план за откриване или изграждане на правилния интерактивен интерфейс за вашите нужди, за да можете по-добре да се възползвате от силата на изкуствения интелект и големите данни. 

3. Маркетинг към поколението Z

Продължава на следващата страница.

още по темата
още от Маркетинг
20
Четвъртък
Юни