нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-големите грешки на младите мениджъри

Снимка: Shutterstock

Изследванията показват, че около 50% от начинаещите мениджъри в САЩ се провалят в първите няколко месеца или се отказват от управленската си позиция. Неопитните лидери имат много за учене, а това означава, че в началото те често правят грешки. Някои грешки обаче струват по-скъпо от други.

Това са част от най-големите грешки, на които стават жетва младите мениджъри:

1. Позволяват емоциите им да определят поведението

Когато заемате управленска позиция, не можете да си позволите да губите контрол върху вашето емоционално състояние. Разбира се, това не означава да потискате вашите емоции(в определени ситуации е добре те да бъдат дори видими), но те никога не трябва да придобиват такава значимост, че да губите контрол върху ситуацията.

2. Правят компромис със своите ценности

Да бъдеш лидер не е лесно. Понякога намирането на компромисно решение е най-добрият начин да продължите напред, но в други случаи от вас ще се иска да направите избор, които да противоречи напълно на вашите ценности. Когато дойде този момент, не забравяйте, че най-добрите лидери избират това, което смятат за правилно, а не по-лесното.

3. Не оценяват подобаващо значимостта на ясната и точната комуникация

Всеки мениджър, който не дава ясни и конкретни напътствия, е напълно безполезен за своите служители. Когато комуникацията е двусмислена, а инструкциите са неясни, хората се чувстват несигурни и се страхуват да предприемат действия, които може по-късно да се окажат погрешни. Като лидери трябва да знаете, че хората имат нужда от яснота и насоки, за да изпълняват работата си възможно най-добре.

Продължава на страници 2 и 3.

още от Мениджмънт